top of page

Partner

Måske det er dig, der årsag til, at det ikke kan lykkedes?

Måske er det blevet for hårdt for dig, måned efter måned at samle din partner op?

Måske du oplever, at dine tanker og følelser ikke er lige så tilladte som din partners?

​​

Der skal for det meste to til at lave en baby, men du føler, at der kun er fokus på din partner. Du oplever at blive glemt lidt i ligningen. Du føler, at du bliver sat ud på sidelinjen, da det ikke er dig, der går igennem den fysiske forandring, som din partner gør i forbindelse med fx stimulering eller en opnået graviditet. Men du har også tanker, følelser og måske endda bekymringer forbundet med det at lave et barn. 

 

Partner-mand

Måske du er årsagen til, at din partner ikke kan blive gravid, og du begynder at mærke at din mandighed og selvværd blive påvirket. Måske din sædkvalitet er så nedsat, at i er blevet rådet til at benytte donorsæd, men du har svært ved at forene dig med tanken? Måske begynder følelser som skam og skyld at fylde, og du begynder at tænke på, hvad der skal ske med jeres parforhold hvis ikke det lykkedes? Eller måske du mærker, føler eller tænker noget helt tredje. 

 

Der kan nemt opstå skænderier, når man står overfor et stort kontroltab, som det er ikke at kunne blive gravid, når man ønsker det. Dette netop fordi mænd og kvinder ofte takler kriser forskelligt. Jeg oplever i mange tilfælde, at kvinder har tendens til at overtænke, google sig til alt og forsøge at tage alle sorger på forskud, modsat mænd som ofte tager en dag af gangen, og har mere tendens til at være optimistiske. Den lidt mere “tilbagelænede stil” kan oftest mistolkes fra kvindens side af, som manglende interesse for projekt baby. Hvilket ikke er tilfældet. 

 

Partner-kvinde

Det kan også være, at i begge er kvinder, og der hermed opstår andre tanker og følelser omkring det at få et barn sammen. Det kan være accepten af, at det ikke er dig, der skal bære, og at du dermed ikke får mulighed for at give dit biologiske ophav videre? At i ikke kan blive enige om, hvem der skal være den bærende? Måske i møder manglende forståelse og støtte i forhold til valg af bærer? Du oplever måske, at i ikke er samme sted med hensyn til behandlingsform evt. valg af donor/donorskifte? At du føler dig magtesløs fordi du ikke “bare” ligesom en mand kan forbedre din muligheder for at hjælpe, og i stedet “kun” kan hjælpe ved at være støttende? Det begynder at blive for hårdt for dig at samle din partner op. Du ved måske ikke hvordan du skal støtte din partner, fordi du har nogle helt andre tanker og følelser end hende. Eller måske du mærker, føler eller tænker noget helt tredje. 

 

Kan du genkende dig selv i noget af det ovenstående? Uanset om du som partner er mand eller kvinde, så vil der hos mig blive skabt et rum, hvor netop dine følelser og tanker er i centrum. Jeg vil give dig redskaber, så du bedre kan rumme dine egne følelser, din partners og passe på parforholdet i en sårbar periode. Jeg vil støtte dig i at mærke egne behov, så du ikke glemmer dig selv, mens du agerer anker for din partner.

271727578_642488670428412_8016700153795529827_n.png
shutterstock_1714751701.jpg
bottom of page