Hvem er jeg?

Velkommen til mit lille univers.

Først og fremmest er jeg så glad for, at du overvejer at tage mig med på din fertilitetsrejse. For at være ufrivillig barnløs er hårdt, opslidende, fyldt af bekymringer og tanker, og kan ikke mindst være enormt ensomt. Sådan var det i hvertfald for mig. Jeg var selv i fertilitetsgamet i 4 år, inden jeg kunne lukke kapitlet og kalde mig mor til 3.
Mit navn er Lene, jeg er født i 1985 og bosat i Vejle, hvor jeg også driver min praksis.

Det var min egen historie og fertilitetsrejse, som blev incitamentet for at starte mit lille hjertebarn; Fertilitetsrejsen.
Jeg oplevede dengang ikke, at der var så stort et fokus på det psykiske aspekt og jo længere vi kom ind i forløbet jo mere depressiv blev jeg. Jeg kunne ikke kende mig selv til sidst.

Under min uddannelse til psykoterapeut mærkede jeg en stor
motivation for at hjælpe andre kvinder og par, der befinder sig i samme fortvivlende livssituation, som jeg selv gjorde, da de to streger udeblev måned
efter måned. Og derfor åbnede jeg i 2022 dørene for Fertilitetsrejsen..

Jeg ser det nemlig som en stor styrke, og hører ofte fra mine klienter, at det er en kæmpe force at jeg udover at have min faglighed, også har erfaring inden for
området grundet mit eget fertilitetsforløb. Dermed kan jeg relatere til de tanker, følelser mm, der kan opstå under en fertilitetsrejse.

Jeg ønsker at tilbyde et rum med mulighed for at tale om de svære følelser og give dig/jer redskaber til at tackle den ufrivillige situation I befinder jer i. Jeg tilbyder at være med på alle dele af rejsen, både før, under og efter, hvad enten rejsen indebærer behandling eller ej.

For at gøre op med kliniske rum, kolde og hvide vægge, har jeg indrettet min klinik med hjertet. Mit ønske er, at når du træder ind i lokalet, vil mærke roen sænke
sig og, at du føler, at du sidder i hjemlige omgivelser. Ud over fysiske samtaler i klinikken, tilbyder jeg også samtaler online, fordi mine klienter er spredt ud over hele landet. Har du en travl hverdag eller er du et sted i livet hvor det hele er lidt svært, så tilbyder jeg også at komme hjem til dig. Bor du i en radius af 50 km fra Vejle gøres dette uden beregning. Bor du mere end 50 km er det også en mulighed mod et tillæg.

Mine primære områder er udover ufrivillig barnløshed: angst, depression, selvværd, selvtillid, sorg, skam, skyld, misbrug, krise, identitet mm.

Jeg arbejder eklektisk, hvilket betyder, at jeg vælger terapeutiske teknikker og metoder ud fra din unikke problemstilling og dine behov. Jeg er bl.a. uddannet
inden for den dynamisk relationelle tradition, hvilket betyder, at jeg har
fokus på de forhold som udspiller sig i mennesket og sammen med mennesker.
Derudover er jeg uddannet i den kognitive retning, hvorfor jeg er optaget af følelser, tanker, krop og adfærd, og hvordan de gensidigt påvirker hinanden.

Jeg benytter mig ofte af min uddannelse inden for Mindfulness som hjælp til at regulere mine klienters nervesystem både før og evt. efter en session.
Derudover bruger jeg den for at få folk til at komme tilstede, samt et fokus på at Være, Her og Nu.

Senest har jeg færdiggjort coreuddannelsen inden for ISTDP (intensiv Dynamisk Kortids Terapi, hvor fokus er på hvordan følelser, frygt og forsvar forsager symptomer, relationelle problemer og uregulerede angsttilstande. For hvis der er noget jeg har lært ved at arbejde med ufrivillige barnløse, eller mennesker i krise, så er det hvordan de svære følelser forstærker de mønstre, som vi allerede har tillært os. Mønstrene fastholder os uhensigtsmæssigt, og skaber en negativ udvikling, ligesom uregulerede angsttilstande er med til at invalidere vores ønskede livsførsel.

Hvis du vælger mig vil jeg hjælpe dig/jer med at tackle de utrygge og måske ukendte tanker og følelser, som ofte følger med en fertilitetsrejse. Jeg vil hjælpe med at skabe ro samt hjælpe med at skabe en forståelse for dine følelser og adfærd i den situation, som du nu befinder dig i. Jeg vil hjælpe dig med at være tilstede, blive mere nærværende og leve i stedet for bare at overleve. Jeg vil hjælpe dig med at få fokus på det gode i livet, trods barnet/graviditeten lader vente på sig, eller måske aldrig kommer.

Det er vigtigt for mig, at vi skaber et rum, der er trygt og tillidsfuldt hvor der skal være plads til at du kan dele dine mest sårbare tanker og sider. Jeg er psykoterapeut, men det er dig, som er ekspert på dit liv, hvorfor forløbet tilrettelægges individuelt. Det er derfor os begge som er med til at skabe rummet og den enkelte session.

Mange kan finde det forløsende at sidde overfor én som kan relatere til problemstillingerne, men det er vigtigt at pointere, at mit fokus hele tiden er på, hvordan vi i fællesskab hjælper dig bedst.

Du er centrum i terapien, og jeg er optaget af det, som du bringer ind i rummet her og nu. Det er mit ønske at støtte og holde dig/jer i hånden i en meget svær og sårbar periode, hvor tingene til tider måske kan virke mørke og uvisheden altopslugende.

Det er for mig alfa omega hele tiden at holde mig opdateret og ajour for at kunne udvikle mig og dygtiggøre mig som terapeut og på det menneskelige plan. Jeg tror nemlig på, at man lærer hele livet. Derfor kommer jeg løbende til at modtage supervision, og tage kurser/uddannelser, som jeg finder relevante.

Mine kompetencer

  • Socialrådgiver 2019
  • Grunduddannelse i kognitive behandlingsformer 2015
  • NADA (øre akupressur) 2016
  • Mindfulness instruktør 2016
  • Psykoterapeut 2020
  • ISTDP-Core 2023