Når storken udebliver

Du har ikke fået et barn?

Hvad skal der ske nu?

Hvem er jeg?

Hvordan skal jeg kunne få et
meningsfyldt liv?

​Vi er skabt til at reproducere og formere os. Vi har fra vi var små leget far, mor og børn, og er fra barnsben blevet tudet ørene fulde fra samfundets side af om “At børn er mening med livet”, “at du først mærker ubetinget kærlighed, når du står med dit eget lille barn” osv. Men hvad så med dem, som af den ene eller anden grund ikke kan blive gravide og ufrivilligt ender med at leve et liv uden barn?

Måske det er dig? Måske du/I har prøvet alt og det vil ikke lykkedes? Måned efter måned, ja måske år efter år, har du måtte kigge ned på den ene streg, eller fået den tunge besked fra fertilitetsklinikken “desværre du er ikke gravid”. I er nået frem til at stoppe, af den ene eller anden grund. Drømmen om at få dit eget barn, jeres egen familie er brast. Måske det føles som om, at flere år er brugt, og til ingen verdens nytte. Du begynder måske at tvivle på dig selv, er bange for, at din partner går fra dig, hvis ikke du kan give ham det barn, som I så brændende ønsker? Hvilket liv skal du kunne leve, når det eneste du ønsker er at få et barn? Folk forstår ikke, at du ikke bare kommer videre, for “hvorfor sørger du over noget, som du aldrig har haft”?

Det kan også være, at du ikke helt er klar til at droppe tanken om et liv uden børn, og er ved at undersøge alternativer udenfor dig. Måske du har svært ved at forene dig med tanken om, at du aldrig selv får lov til at bære? Måske har du en masse tanker og bekymringer i forhold til en forestående adoption? 

Uanset hvad og hvor du står, så er det vigtigt at få snakket om hele den opslidende proces, som du, din krop, og jeres parforhold har været igennem. Jeg vil være med dig hele vejen, lytte til dig og din historie, og rumme alle sider og aspekter. Jeg vil hjælpe dig med at kigge ned i det, der måske ligner afgrunden, og udsigten til et liv uden børn. Derudover vil jeg hjælpe dig med at genskabe mening for netop dig, at skabe klarhed over hvordan dit liv skal leves, og finde håbet tilbage om, at det kan godt være et godt liv, selvom du ikke ender med et barn.